Салата с пилешко
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 бр. пилешки гърди (около половин килограм)
2 супени лъжици лют сос
сол и черен пипер
1 с.л. олио
1 глава маруля (нарязана на 2см. парченца)
2 моркова (настъргани)
4 стебла целина (нарязани на ситно)
2 стръка зелен лук (нарязан на ситно)
1/2 чаша сос със синьо сирене
лют сос на вкус
2 супени лъжици лют сос
сол и черен пипер
1 с.л. олио
1 глава маруля (нарязана на 2см. парченца)
2 моркова (настъргани)
4 стебла целина (нарязани на ситно)
2 стръка зелен лук (нарязан на ситно)
1/2 чаша сос със синьо сирене
лют сос на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Мариновайте пилето в лютия сос, като добавите сол и черен пипер. Оставете го да престои за 30 минути. Сложете мазнина на скарата и изпечете пилешките гърди, като ги оставите на скарата за около 4-5 минути от всяка страна. Оставете пилешкото настрана.
Смесете всички зеленчуци (нарязани и настъргани предварително) и добавете соса. Отгоре подредете изпечените пилешки късчета и по желание добавете още от лютивия сос.
Смесете всички зеленчуци (нарязани и настъргани предварително) и добавете соса. Отгоре подредете изпечените пилешки късчета и по желание добавете още от лютивия сос.
0 коментара:
Публикуване на коментар