Леки рибни крокети
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за 4 порции:
600 г филе от мерлуза (или бяла риба)
80 г мазнина
250 г картофи
1 глава лук
2 яйца
2 с.л. брашно/галета (ако искате да са хрупкави)магданоз, черен пипер, сол
600 г филе от мерлуза (или бяла риба)
80 г мазнина
250 г картофи
1 глава лук
2 яйца
2 с.л. брашно/галета (ако искате да са хрупкави)магданоз, черен пипер, сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сваряваме необелените картофи в подсолена вода и оставяме да изстинат. Обелваме ги и ги прекарваме през преса за картофи. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в малко мазнина.
Сваряваме рибата и я стриваме с вилица. Прибавяме към нея картофите, ситно нарязан магданоз, яйцата, изпържения лук, сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме добре сместа и оформяме от нея топки с големината на яйце. Сплескваме ги, леко ги овалваме в брашното/галетата и пържим от всяка страна, докато станат златисти.
Сваряваме рибата и я стриваме с вилица. Прибавяме към нея картофите, ситно нарязан магданоз, яйцата, изпържения лук, сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме добре сместа и оформяме от нея топки с големината на яйце. Сплескваме ги, леко ги овалваме в брашното/галетата и пържим от всяка страна, докато станат златисти.
По желание към панировката може да добавите и различни семена - така не само ще е ефектно, но и вкусно!
0 коментара:
Публикуване на коментар