сряда, 15 май 2013 г.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 яйца
250 гр.настъргано сирене "Едам"
1 каф.чашка брашно
1 суп.лъжица галета
сол
черен пипер на вкус
мазнина за пържене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
За да настържем сиренето по-лесно, предварително сме оставили за около 10 мин в камерата да стегне. Добавяме останалите продукти и разбъркваме добре. От сместа загребваме с лъжица и пържим в нагорещeна мазнина.

четвъртък, 9 май 2013 г.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 заек
червен пипер
сол
олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Заекът се нарязва на порции, подреждат се в тава и всяко парче се поръсва със сол и червен пипер. Поливат се с олио, налива се малко вода в тавата и тя се покрива с фолио. Пече се във фурна на 250 градуса. Към края на печенето може да се махне фолиото за 5-10 минути.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
400 гр пилешко филе
за соса:
30 гр. синьо сирене
30 гр. топено сирене
30 гр. бяло саламурено сирене
30 гр. кашкавал
500 мл. готварска сметана
царевица от консерва
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сваряваме месото. Загряваме сметаната в дълбок съд и добавяме сирената и кашкавала като ги настъргваме. Бъркаме непрекъснато докато получим хомогенна смес. Добавяме месото, нарязано на порции и царевицата за 4-5 мин.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
5 бр. пилешки бутчета
100 гр. топено сирене
1 ч.ч. бяло вино
сол
червен пипер
соев сос
1 к.ч. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измийте бутчетата. Овкусете ги със солта, червения пипер и поръсете обилно със соев сос. Наредете ги в йенска тенджера. Полейте ги с виното и ги сложете във фурната. Печете около 30 мин. Изсипете бутчетата в тава, наредете ги, полейте ги с олиото, сложете върху всяко бутче парче топено сирене. Сложете тавата във фурната и печете още 10 минути.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 гр. свинско месо
3-4 средно големи картофа
1 чаена чаша бира
черен пипер
соев сос
масло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В йенска тенджера нареждаме картофите, нарязани на едро. Върху тях поставяме свинското, което също е на едри късове и предварително е оваляно в сол, черен пипер и соев сос. Заливаме с бирата и печем около 30 мин. под капак. Отваряме и допичаме до готовност.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1/2 кг свинско месо
2-3 чушки
1-2 глави лук
100 г печурки

за маринатата:
1/2 ч. ч. червено вино
1/2 ч. ч. олио
1 ч. л. черен пипер
1-2 ч. л. бахар
1-2 ч. л. червен пипер
1-2 дафинов лист или подправка за барбекю
сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Подгответе маринатата като смесите всички съставки. Нарежете месото на късове за шишчета и поставете в маринатата. Оставете поне за 1-2 часа в хладилник. Почистете и нарежете на едро зеленчуците. Подгответе шишчетата като на всеки шиш редувате месо с чушка или лук или гъба. Изпечете на скара равномерно от всички страни.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 гр свинско месо
1 кг лук /нарязан на полумесеци/
2 скилидки чесън / нарязан на дребно/
6 стръка мащерка
1 дафинов лист
5 с.л зехтин
85 гр масло
1 морков /нарязан на колелца/
1 с.л ориз
сол и черен пипер на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В тиган се загряват 2 с.л зехтин и 25 гр от маслото, докато почне да покафенява леко. Слагаме свинското нарязано на филийки и ги пържим от двете страни докато се зачервят. Вадим месото в чиния, посоляваме и поръсваме с черния пипер. Слагаме в същия тиган лука и моркова и добавяме още 25 гр от маслото и сотираме докато лукът започне да се оцветява в кафеникаво и е почти карамелизиран.
Подреждаме месото в тавичка и отгоре изсипваме лука с моркова и поръсваме с чесъна, ориза, мащерката  и дафиновия лист. Разпределяме късчета от останалото масло из цялата тава и заливаме с 1 ч.ч.вода. Запичаме за около 50-60 минути във фурната.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
3-4 с. л. зехтин или олио
2 глави лук
3 моркова
1-2 пиперки
4 с. л. соев сос
2 с. л. мед
6 скилидки чесън
700 г пилешко филе
сол
черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Лукът се запържва в зехтина. Добавят се морковите, нарязани на тънки пръчици и пиперките - на ивици. След като омекнат зеленчуците се слагат соевият сос, медът и счуканият чесън и се налива малко вода. Когато зеленчуците поемат течността при тях се добавя предварително запърженото в отделен тиган пилешко месо, нарязано на жулиени. Яденето се задушава още малко и се овкусява със сол (около 1 ч.л.) и черен пипер.
Рецептата съдържа продукти за 4 порции.
Време за приготвяне: 45 минути
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 кг. свинско полутлъсто месо
1 кг. пресни картофи
2 с.л. мед
2 с.л. деликатесна горчица
розмарин
мащерка
млян черен пипер
5-6 зрънца бахар
сол
1 к.ч. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Обелете и нарежете картофите на тънки филийки. Наредете ги в тава. Нарежете месото на късове и го сложете върху картофите. Намажете го с меда, горчицата и поръсете олиото отгоре. Добавете подправките - розмарин, мащерка, черен пипер и бахар /количеството е по желание/. Овкусете със сол. Печете във фурна. По средата на печенето обърнете месото да се изпече и от другата страна.

сряда, 17 април 2013 г.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
250 г свинско месо
250 г телешко месо
1/2 кг пилешко месо
200 г наденичка
1/2 к.ч. зехтин
1 ч.ч. червено вино
сол
черен пипер
чубрица
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Месото се нарязва на кубчета, наденичката на кръгчета. Слагат се в купа заедно с виното и подправките и се мариноват поне 1 час. За най-добър резултат се мариноват около 4 часа. Всичко се прехвърля в гърне или йенско стъкло и се пече на 190 градуса в продължение на 2-2.5 часа.

вторник, 9 април 2013 г.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 картоф
1 л.пилешки бульон
1 пакет спанак
125мл.сметана

за топчетата:
250 гр.телешка кайма
1/2 филия хляб-накиснат и отцеден
босилек
1 жълтък
40 гр.настърган Пармезан
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Лукът, нарязан на дребно се запържва с пресования чесън. Добавят се нарязаният картоф и пилешкият бульон. Вари се 15 мин. Прибавя се спанака, вари се още 10 мин. и се пасира със сметаната.
Приготвяне на топчетата: Омесва се каймата и се правят малки топчета, които се пържат в сгорещено олио. Супата се сервира гореща с приготвените топчета.

вторник, 2 април 2013 г.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 тарелки пилешки дробчета
1 глава кромид лук
моркови, нарязани на тънки и дълги парчета /жулиени/
олио
сол и смлян черен пипер на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В тиган с незалепващо покритие загряваме мазнина и в нея обръщаме пилешките дробчета. Изваждаме и отцеждаме от мазнината. В същата мазнина обръщаме за кратко първо морковите, а след това и лука. Накрая смесваме всички продукти и разбъркваме добре. Сервираме веднага с мек хляб и питие по избор на консуматора.