Паста със спаначен сос и
сушени домати
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 гр. паста, средно голяма форма)
2 с. л. олио
3 скилидки чесън (нарязани)
1 1/2 ч. ч. спанак (измит и нарязан)
1 ч. ч. пресен босилек (едро нарязан)
1/4 ч. ч. бекон (нарязан на ивици, изпържен и натрошен)
1/4 ч. ч. нарязани сушени домати
18 малки (чери) домата (почистени от сърцевината и разрязани на половинки)
1/4 ч. ч. настъргано сирене (Пармезан)
2 с. л. олио
3 скилидки чесън (нарязани)
1 1/2 ч. ч. спанак (измит и нарязан)
1 ч. ч. пресен босилек (едро нарязан)
1/4 ч. ч. бекон (нарязан на ивици, изпържен и натрошен)
1/4 ч. ч. нарязани сушени домати
18 малки (чери) домата (почистени от сърцевината и разрязани на половинки)
1/4 ч. ч. настъргано сирене (Пармезан)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сварете пастата според указанията на опаковката и я прецедете. Загрейте олиото
в голям тиган на умерена температура. Запържете чесъна докато стане златист на
цвят, около 1 мин. Прибавяйте спанака на части, като изчаквате предната порция
да намали обема си при задушаването. Прибавете босилека, бекона и сушените
домати. Пържете като бъркате непрекъснато още 1 мин. или докато се затоплят.
Смесете сварената паста със спаначената смес в голяма купа.
Прибавете доматите и сиренето и разбъркайте. Сервирайте веднага.
0 коментара:
Публикуване на коментар