Бърза лазаня с аспержи
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 ч. л. зехтин екстра върджин
шарена сол и черен пипер
500 гр. почистени аспержи
1 средно голяма глава лук, нарязана
2 скилидки чесън, нарязани
420 мл. рикота
2 ч. л. брашно
18 охладени кори уон тон
240 гр. сирене Фонтина, настъргано
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Загрейте горната фурна. Намаслете леко тавичка за
печене и съда за лазаня. Смесете зехтина, ¼ ч. л. сол и 1/8 ч. л. пипер в купа.
Оваляйте в сместа аспержите и ги подредете в единия край на тавичката за печене.
В останалата смес оваляйте лука и чесъна и ги сложете в другия край на
тавичката. Печете под горната фурната около 5 минути или докато зеленчуците
леко покафенеят.
Намалете фурната на 180 градуса. Смесете лука и чесъна
с рикотата, брашното, ¼ ч. л. сол и 1/8 ч. л. пипер в блендер. Пасирайте на
каша. Нарежете аспержите на парчета с дължина 3 см. На дъното на тавата за
лазаня наредете 6 кори уон тон. Покрийте ги с половината аспержи, една трета от
сместа с рикота и една трета от сиренето Фонтина. Покрийте с други 6 кори,
останалите аспержи, още третина рикота и сирене Фонтина. Завършете с останалите
кори, рикота и сирене.
Печете лазанята в горната част на фурната 30-35 минути
или докато леко покафенее отгоре.
0 коментара:
Публикуване на коментар