Пандишпанова
торта
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
За пандишпанените блатове:
6 яйца
200 г фина захар
0.5 ч.ч. гореща вода
1 ч.л.
ванилов екстракт
270 г брашно
2 с.л.
царевично нишесте
2 с.л.
разтопено масло
За гарниране:
бита сметана
пресни малини
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
За пандишпановите блатове разбийте
яйцата със захарта с помощта на миксер докато сместа увеличи обема си и захарта
напълно се разтвори. Добавете яйцето и разбийте отново. След това добавете на
струйка, без да спирате разбиването, горещата вода. Накрая добавете ванилията.
Смесете брашното и нишестето и ги
сипете на четири части към яйчената смес, като ги пресявате. Бъркайте
внимателно, на ръка, с помощта на шпатула. Накрая добавете разтопеното масло,
като го сипвате по ръба на купата и направете само едно движение с шпатулата,
за да го разбъркате.
Намажете с масло две форми с
пружина и поставете парче хартия за печене на дъното им. Разпределете сместа за
блатовете по равно в двете форми. Печете блатовете в предварително загрята на
160 градуса фурна 35 минути. Печете на функция "Обдухване", ако
фурната ви разполага с такава.
Проверете готовностата на
блатовете, като леко ги потупате с пръсти. Ако блата пружинира и няма следи от
пръстите ви, значи е готов. След изваждане от фурната хвърлете всяка форма върху
плота от високо - целта е парата да излезе и блатът да не спадне.
За да направите торта от
блатовете, разбийте обилно количество сметана и добавете шепа малини към нея.
Разбъркайте и намажете сметаната между двата блата, сложени един върху друг. Нанесете
малко сметана и върху тортата, по средата, а отгоре направете купчина от пресни
малини.
0 коментара:
Публикуване на коментар