Костур с чушки
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
5-6 парчета костур
За соса:
100 гр консервирани чушки
100 гр маслини
2-3 стръка зелен лук
1 лимон
зехтин, сол и пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Използваме няколко парчета ивичест или обикновен
костур, махаме им кожата, подправяме със сол, пипер и зехтин и ги запичаме на
грил, започвайки откъм мазната страна. Това е тъмната страна на парчето риба,
която е била точно под кожата и има подкожна мазнина. Когато опечем и от двете
страни, рибата е готова да заплува в соса.
Сос от чушки: почистваме
семките и нарязваме чушките на малки кубчета. Към тях добавяме нарязаните
маслини и лук, щипка сол, малко кора от лимон (сока изстискваме вътре), зехтин
и разбъркваме.
0 коментара:
Публикуване на коментар