Торта със сирене, спанак и
сушени домати
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
4 опаковки крема сирене, леко
1 1/2 ч.чаши
1 1/2 ч.чаши
настърган пармезан (твърд кашкавалтип Гауда)
3/4 ч.чаша натрошено сирене Фета (краве)
2 скилидки чесън, нарязани ситно или настъргани
1 ч.ч. замразен спанак, размразен и изстискан добре
1 ч.чаша накълцани сушени домати в олио, плюс няколко допълнително за украса
1 ч.чаша запечени кедрови ядки
1/2 ч.чаша песто от босилек
3/4 ч.чаша натрошено сирене Фета (краве)
2 скилидки чесън, нарязани ситно или настъргани
1 ч.ч. замразен спанак, размразен и изстискан добре
1 ч.чаша накълцани сушени домати в олио, плюс няколко допълнително за украса
1 ч.чаша запечени кедрови ядки
1/2 ч.чаша песто от босилек
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В дълбока купа разбийте крема сиренето, пармезана,
кравето сирене (или сиренето фета) и чесъна с миксер на средна скорост.
Разделете сместа на три. В отделна купа объркайте едната третина от сместа със
сиренето със спанака; заделете настрана.
Обточете кръгла форма за торта с подвижно дъно (с
диаметър около 20 см.) с фолио. Разнесете една трета от сместа със сиренето на
дъното на формата. Отгоре подредете половината от сушените домати. Изсипете
спаначената смес върху доматите. Върху нея разнесете останалите домати.
Покрийте с остатъка от разбитото крема сирене. Отгоре покрийте с прозрачно
фолио и замразете в хладилник за поне един час.
Отстранете фолиото. Обърнете тортата върху
десертна чиния и внимателно отлепете фолиото отстрани. Притиснете кедровите
ядки по страничния ръб на тортата. Отгоре намажете пестото и украсете със
заделените сушени домати. Сервирайте с крекери или кростини.
0 коментара:
Публикуване на коментар