Салата с
кус-кус
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
4 млечна царевица
2 ч.ч. арабски кус-кус
1 морков
1/2 връзка кориандър
1/2 ч.ч. печени белени бадеми
За дресинга:
3 с.л. слънчогледово олио
2 с.л. лимонов сок
1 с.л. смлян кимион
сол и
черен пипер
НАЧИН НА
ПРИГОТВЯНЕ
Сварете
царевицата в тенджера с подсолена вода за 3 минути. След това ги извадете и
отрежете зърната с нож, като държите кочана изправен. Сложете зърната в купа.Добавете
израелски кус-кус, предварително сварен /може да използвате и друг/,
настъргания морков, запечени белени или филирани бадеми и голяма шепа нарязанна
ситно кориандър.
В
стъклен буркан сипете зехтина, лимоновия сок, кимиона и солта и пипер. Затворете
буркана и разклатете. Залейте салатата с дресинга
и разбъркайте хубаво.
0 коментара:
Публикуване на коментар