Панирана риба с картофи и сос
Тартар
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1кг рибни филета
1кг пресни картофи
100г брашно
200г счукан сухар
3 жълтъка
1ч.л. сол
150мл олио
3с.л. майонеза
2с.л. кисело мляко
1/3 краставица
2- 3 стръка пресен копър
1ч.л. пресен лимонов сок
1кг пресни картофи
100г брашно
200г счукан сухар
3 жълтъка
1ч.л. сол
150мл олио
3с.л. майонеза
2с.л. кисело мляко
1/3 краставица
2- 3 стръка пресен копър
1ч.л. пресен лимонов сок
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Картофите се белят, измиват и слагат за варене в тенджера с
подолена вода. Варят се в продължение на 40 минути. Отцеждат се от водата,
режат се на кубчета в кристална купа и се подправят с олио, лимонов сок, сол и
част от нарязания копър. Краставицата се реже на дребни кубченца като за
таратор. Слага се в сосиера. Копърът се накъсва на дребно и се слага в сух,
стъклен буркан. Добавят се майонезата и киселото мляко. Пасират се до
получаване на гладък сос. Майонезеният сос се обърква заедно с надребнената
краставица. Добавя се 1ч.л. лимонов сок. Обърква се добре. Рибните филета се
измиват. Брашното се обърква заедно с 1/2ч.л. сол. Жълтъците се разбиват с
1с.л. лимонов сок. Взема се рибно филе, овалва се в брашно, след това разбита
жълтък и накрая се овалва в сухарени трохи. Пържат се до златисто в силно
сгорещено олио. В порция се сервират по 1- 2 рибни филета, гарнирани с
картофена салата и сос Тартар.
0 коментара:
Публикуване на коментар