Паста от бутер тесто с
шоколадов крем
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Бутер тесто -
500 гр.
шоколад
мед
течна подсладена сметана
ром
пудра захар
шоколад
мед
течна подсладена сметана
ром
пудра захар
НАЧИН НА ПРИГОВЯНЕ
Бутер тестото се разстила и се
разрязва на 12 парчета. Слага се в тавичка, покрита с алуминиево фолио. Изпича
се в предварително загрята до 200 º фурна. 80 гр. шоколад се натрошава и се
разтапя на водна баня. До кипване се стоплят 2-3 с.л мед, разбъркан с 250 гр течна
подсладена сметана. Отстранява се от огъня и се добавят 2 с.л. ром и шоколадът.
Оставя се да изстине. Отделно се разбиват още 250 гр подсладена сметана до
сгъстяване и се съединяват двете смеси. Оформят се пастички от по 3 пласта
тесто, като между всеки се намазва или шприцова част от крема. Отгоре се
наръсват с пудра захар или какао.
0 коментара:
Публикуване на коментар