Лятна супа Гаспачо с диня
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 студена зряла диня;
1 голяма (или две средни) белени и с извадени семки краставици;
2 големи стръка целина;
1 малка маруля, почистена и нарязана;
2 средни домати без семки, нарязани;
1-2 чаени лъжици смлян чесън;
сок от 1-2 лайма, според вашия вкус;
2 супени лъжици балсамов или оризов оцет;
2 супени лъжици пресен нарязан кантарион, босилек, мента или магданоз; Хималайска сол на вкус.
1 голяма (или две средни) белени и с извадени семки краставици;
2 големи стръка целина;
1 малка маруля, почистена и нарязана;
2 средни домати без семки, нарязани;
1-2 чаени лъжици смлян чесън;
сок от 1-2 лайма, според вашия вкус;
2 супени лъжици балсамов или оризов оцет;
2 супени лъжици пресен нарязан кантарион, босилек, мента или магданоз; Хималайска сол на вкус.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарежете по-голямата част от динята, извадете семената, като оставите настрани от нея една чаша диня, нарязана на малки кубчета. Сложете голямата част от динята в блендера и добавете краставицата, целината, марулята, домата и чесъна. Добавете сока на лайма, оцета, нарязаните билки и солта. Отново разбийте.
Изсипете в подходящ съд, Добавете нарязаната на кубчета диня, която сте оставили настрани. Покрийте и изстудете за два часа.
0 коментара:
Публикуване на коментар