Шведски кюфтенца със сметана
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 глава лук, нарязана ситно
450 гр. свинска кайма (по-суха)
1 жълтък
3 стръкчета копър, ситно нарязани
1 с.л. олио
3-4 с.л. заквасена сметана
450 гр. свинска кайма (по-суха)
1 жълтък
3 стръкчета копър, ситно нарязани
1 с.л. олио
3-4 с.л. заквасена сметана
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Смесете лука, свинското, жълтъка и половината копър в купа
и овкусете добре. Леко навлажнете ръце, след което оформете от сместа кюфтенца
с големината на топка за голф. Загрейте мазнината в дълбок тиган и изпържете
кюфтенцата, като обръщате често, за около 12-15 минути, или докато приятно
почервенеят от всички страни.
Смесете сметаната и останалия копър и сложете по 1 чаена
лъжичка върху всяко кюфте.
Поднесете с талятели или картофено пюре.
Поднесете с талятели или картофено пюре.
0 коментара:
Публикуване на коментар