Бърз пудинг със сос от
кайсиево сладко
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
200 мл прясно мляко
200 мл готварска сметана
40 гр квасена сметана
1 к. чаша грис
кайсиево сладко
½ лимон
30 мл коняк
20 гр печени бадеми
½ к. чаша захар
ванилия
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В тенджерка слагаме смес от сметана и мляко в равни
количества или само мляко, в зависимост от това колко гъста искаме сместа. Когато
заври, добавяме 1/3 чаша грис и оставяме да заври отново. След това намаляваме
огъня и държим на огъня още няколко минути, докато кремът се сгъсти напълно.
Отделно правим соса от 200 гр кайсиево сладко (може и
с парченца плод). Към това прибавяме сока от ½ лимон, малко коняк и нарязаните
бадеми. Когато махнем крема от огъня, добавяме захарта, ванилията и квасената
сметана. Разбъркваме добре и прибавяме малко настъргана кора от лимон (или
портокал, мандарина или друг цитрусов плод).
Охлаждаме крема поне три часа в хладилника.Остава да
го намажем отгоре с кайсиевия сос (или коняк) и е готов.
0 коментара:
Публикуване на коментар