Лесни печени кюфтета от елда
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ 1 ч. ч. елда
2 ч. ч. вода
2 ч. ч. вода
80 г мариновани сушени домати или изкиснати за 20 мин в гореща вода сушени домати
40 мл зехтин
1 малка глава лук
черен пипер, сол
40 мл зехтин
1 малка глава лук
черен пипер, сол
подправки за месо
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Елдата се вари във водата, докато набъбне и зърната се разпукнат. След което се измива и пасира до получаването на хомогенна смес. Сушените домати се нарязват на дребно. Прибавят се към пасираната елда заедно с нарязания лук и подправките.
Оформят се малки кюфтенца, подреждат се в тава, покрита с хартия за печене. Запичат се в предварително загрята на 180 С (160 С с вентилатор) фурна за 20-25 минути. По желание при поднасяне се гарнират с млечен сос.
0 коментара:
Публикуване на коментар