Целувчен кейк с кокос
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
За блата:
100 г краве масло
100 г пудра захар
2 жълтъка
30 г кисело мляко
180 г брашно
1 бакпулвер
За глазурата:
2 белтъка
100 г захар
30 кокосово брашно (кокосови стърготини)
100 г краве масло
100 г пудра захар
2 жълтъка
30 г кисело мляко
180 г брашно
1 бакпулвер
За глазурата:
2 белтъка
100 г захар
30 кокосово брашно (кокосови стърготини)
НАЧИН НА
ПРИГОТВЯНЕ
Маслото се разбива със захарта до побеляване. Прибавят се
жълтъците, киселото мляко и брашното с бакпулвера. Всичко се разбърква и се
изсипва в тавичка, намазана с масло и посипана с брашно. Пече се до бледорозово
в умерена фурна.
За глазурата: Разбиват се белтъците със захарта. Прибавя се
кокосовото брашно и се разбърква. Още топъл, сладкишът се намазва с глазурата и
отново се пече до зачервяване.
0 коментара:
Публикуване на коментар