Градинарска чорба
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
картофи 150 г
(2-3 бр.)
моркови 150 г (3 бр.)
домати 200 г (3-4 бр.)
тиквички 150 г (1 бр.)
пиперки 100 г (1-2 бр.)
лук 50 г (1 глава)
растително масло 40 мл (4 супени лъжици)
брашно 10 г (1 супена лъжица)
прясно мляко 400 мл (2 чаени чаши)
яйце 1 бр.
магданоз 1/2 връзка
сол на вкус
моркови 150 г (3 бр.)
домати 200 г (3-4 бр.)
тиквички 150 г (1 бр.)
пиперки 100 г (1-2 бр.)
лук 50 г (1 глава)
растително масло 40 мл (4 супени лъжици)
брашно 10 г (1 супена лъжица)
прясно мляко 400 мл (2 чаени чаши)
яйце 1 бр.
магданоз 1/2 връзка
сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Картофите, тиквичките, пиперките и
доматите, почистени, измити и нарязани на дребно, се варят в подсолена вода.
Лукът, нарязан на ситно, и настърганите на едро ренде моркови се задушават до
омекване в мазнината, разбъркват се с брашното и се прибавят към врящия
зеленчук. Супата се вари още 10-15 минути. Сваля се от огъня и се застройва с
разбитото яйце и млякото. Поднася се със ситно нарязан магданоз.
0 коментара:
Публикуване на коментар