Агнешки шишчета със сос от хрян
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
агнешко месо - 600 г
лук - 3 глави червен
домати - 3 бр.
бекон - 6 бр. ленти
за маринатата
балсамов оцет - 1 с.л.
чесън - 4 скилидки
мента - 2 клонки
зехтин - 4 с.л.
за соса
хрян - 2 с.л.
масло - 2 с.л.
сметана - 6 с.л. гъста
бяло вино - 3 с.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме агнешкото месо на кубчета, като почистваме излишната мазнина. Приготвяме марината от пресования чесън, балсамовия оцет, накъсаните листенца мента и зехтина. С така получения сос заливане агнешкото месо и прибираме поне за 4-5 часа в хладилник.
Доматите нарязваме на половинки и всяка половинка внимателно завиваме в лента бекон. Отцеждаме агнешкото от маринатата, а лука се нарязва на парченца, подходящи за нанизване.
Приготвяме ароматни шишчета като редуваме агнешко месо, домати, увити в бекон или отделно парченца бекон, ако предпочитате, и лук, докато не не свършат продуктите. Шишчетата се изпичат на силна скара от всички страни, като по време на печенето се заливат с маринатата.
Сметаната се разбива с омекналото масло и бяло вино. Добавя се настъргания корен от хрян. По желание може да добавите бял пипер и сол. Сосът се поднася с готовите шишчета.
Доматите нарязваме на половинки и всяка половинка внимателно завиваме в лента бекон. Отцеждаме агнешкото от маринатата, а лука се нарязва на парченца, подходящи за нанизване.
Приготвяме ароматни шишчета като редуваме агнешко месо, домати, увити в бекон или отделно парченца бекон, ако предпочитате, и лук, докато не не свършат продуктите. Шишчетата се изпичат на силна скара от всички страни, като по време на печенето се заливат с маринатата.
Сметаната се разбива с омекналото масло и бяло вино. Добавя се настъргания корен от хрян. По желание може да добавите бял пипер и сол. Сосът се поднася с готовите шишчета.
0 коментара:
Публикуване на коментар