четвъртък, 20 юни 2013 г.

Тортиля с картофи и зеленчуци
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

За тортилята:
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 червена чушка
1 стрък праз
зехтин
500 г млад спанак
350 г варени картофи
6 яйца
100 г настърган кашкавал
За салатата:
250 г чери доматчета
50 г черни маслини без костилки
150 г рукола
150 г царевица
50 мл зехтин
1 лимон, сок

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Нарежете лука и чесъна на ситно. Разрежете червената чушка на две, отстранете семките и и я нарежете на кубчета. Разрежете стръка праз на две по дължина, измийте го хубаво и го нарежете на полумесеци.
2. В тиган с малко зехтин запържете лука и чесъна за 2 минути. Добавете спанака и гответе още 4 минути, докато той се свие. ПРесипете спанака в чиния.
3. В същия тиган сложете малко зехтин и запържете нарязаните на филийки предварително сварени картофи /за около 15 минути/. Добавете чушката и праза, разбъркайте и запържете за 4 минути.
4. В купа разбийте яйцата. Добавете настъргания кашкавал и овкусете с малко сол и черен пипер.
5. Към зеленчуците в тигана добавете вече приготвения спанак и разбъркайте. Излейте сместа с яйца равномерно върху всички зеленчуци. Пръжете тортилята 8-10 минути. За да я обърнете, поставетеголяма чиния върху тигана. Съберете, ако има остатъци в тигана, сипете малко зехтин и върнете тортилята да се изпържи и от другата страна за кратко.
6. За салатата смесете в купа руколата, нарязаните на кръгчета маслини и разрязаните на половинки чери доматчета. Овкусете със сол, лимонов сок и зехтин и разбъркайте хубаво.
7. Поднесете парче зеленчукова тортиля със салата и парче франзела.
 

Tagged: , , , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар