сряда, 12 юни 2013 г.

Бъркани тиквички с царевица и домати
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 г пресни тиквички
250 г млечна царевица
2 големи глави лук
4-5 домата от по-дребен и месест сорт
пресен
копър
50 г краве масло
3 супени лъжици олио
сол
1 супена лъжица вегета
1 глава чесън

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Тиквичките се остъргват, измиват и нарязват на полумесеци, лукът се нарязва на ситно. Изчистените скилидки чесън се режат на две по дължина. Лукът се запържва в олиото и се добавя малко вода. Прибавя се царевицата и се задушава до омекване. Накрая се слагат тиквичките и когато станат готови, се прибавят сол, вегета, чесънът и нарязаните на половинки или четвъртинки домати. Ястието се вари още 10 минути и непосредствено преди да се снеме от огъня, се поръсва със ситно нарязания пресен копър и се добавя маслото.
 

Tagged: , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар