четвъртък, 13 юни 2013 г.

Пролетни гъбки с лук и чесън
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 гр гъби печурки
2 с.л. зехтин
смлян черен пипер на вкус
щипка
сол
100 мл вода
2-3 стръка зелен лук
2-3 стръка зелен чесън
няколко стръка магданоз
2-3 стръка копър

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Гъбите се измиват добре. Почистват се пънчетата (само основата, ако се налага) и се нарязват на парчета. В тава за печене се поставят гъбите и се поливат с мазнината и водата, поръсват се с подправките – сол и смлян черен пипер на вкус и се слагат да се пекат на средна фурна на 220 градуса. Разбъркват се - готови са след около 30 мин.
Зеленият лук и чесън се нарязват на ситно и се смесват с изпечените гъби. Ястието се поръсва се с нарязан магданоз и копър и се поднася с резени лимон или заквасена сметана.

Tagged: , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар