четвъртък, 20 юни 2013 г.

Задушено телешко
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 глава лук
2 скилидки чесън
1 кг телешко месо
1 с.л. брашно
1 с.л. олио
1 с.л. масло
1 червена чушка
1 тиквичка
1 морков
4 домата
200 мл червено вино
1 кубче бульон
сол и черен пипер
За картофеното пюре:
800 г картофи
200 мл прясно мляко
сол и черен пипер
За салатата:
1 маруля
1 с.л. балсамов оцет
сол и черен пипер
зехтин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Вземете телешко или говеждо месо от плешка. Нарежете го на парчета и ги сложете в купа. Поръсете ги с брашното и ги оваляйте хубаво в него.
2. Нарежете лука и чесъна. Запържете ги до прозрачност в тенджера с олио и бучка масло. Добавете парчетата месо и разбъркайте докато месото покафенее от всички страни.
3. Нарежете на кубчета тиквичката, моркова и чушката. Доматите разрежете на четвъртинки. Добавете ги в тенджерата.
4. Изсипете червеното вино /или гроздов сок/. Пуснете кубчето бульон /купувайте бульон без консерванти!/ и добавете вода колкото да покрие продуктите. Захлупете, намалете огъня и оставете яхнията да къкри 2 часа.
5. Сварете картофите и направете пюре от тях, като добавите прясно мляко, малко масло и сол. Направете салата от маруля или друг вид зелена салата и я овкусете със сол, черен пипер, балсамов оцет и зехтин.
6. Сервирайте задушеното върху канапе от картофено пюре, гарнирано със зелена салата.

Tagged: , , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар