сряда, 19 юни 2013 г.

Лесни банички с шунка и зеленчуци
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

шунка – 200 граманаденички (4-5 броя), нарязани на тънки парченца
микс от предвартелно запържени
зеленчуци (моркови, чушки, карфиол, сладък картоф, грах, картофи - нарязани на малки парченца и запържени на маслена баня)
1 глава
лук (смлян)
листенца
кориандър, нарязани на ситно
1 ч.л.
чили на прах
1
яйце за намазване
1 пакет замразено
бутер тесто

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Загрейте 1 ч.л. зехтин и задушете вътре лука. След това прибавете шунката, наденичките и задушете още няколко минути. Добавете чилито и микса от пържени зеленчуци, както и сол на вкус. Поръсете с листенца кориандър.
Размразете тестото и нарежете първо на квадрати, а след това всеки квадрат на 2 еднакви триъгълника. Сложете по 1 лъжичка от плънката в центъра на всеки триъгълник, прегънете и запечатайте добре всички ръбчета. Внимателно притиснете с вилица, за да се запечата добре тестото. Сложете върху тавичка, намажете навсякъде с разбитото яйце. Загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 15-тина минутки, докато бухнат баничките, а повърхността им стане златисто-кафява.

Tagged: , , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар