петък, 28 юни 2013 г.

Паста  с морски дарове
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 г чили
20 мл. вино за готвене
1 бр. кралски скариди
3 г сол
100 г чери домати
20 г зехтин
7 г чесън
6 г лук
120 г тесто за паста
90 г морски дар
тесто за паста:
1 щипка сол
75 г брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
За тестото за паста: прибавяме яйцата към брашното, добавяме щипка сол и омесваме добре. Сместа оставяме да почине в хладилник за около 20 минути. След това формуваме.
За самата паста: В нагорещен тиган запържваме в зехтин, лук и чесън до златисто. Прибавяме морския дар, виното, чери доматите и доматен сос. Отделно сваряваме пастата за около 2 минути, прибавяме я към соса, разбъркваме и я сервираме, поръсена с магданоз и малко зехтин.

Tagged: , , , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар