четвъртък, 13 юни 2013 г.

Изваренки с морков
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

300 гр извара
1 голям морков
1 ч.ч. грис
4-5 с.л. брашно
2 яйца
щипка сол и захар
2-3 стръка копър
1 с.л. олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Настържете моркова на ренде и смесете с изварата, щипка сол и захар и нарязания на ситно копър (може и сух) и разбъркайте. Добавете 1 ч.ч. грис, разбитите яйца и толкова брашно, че да стане гъсто тесто от което да обофмите топчета колкото орех. Застелете тава с хартия за печене или я намажете с олио. Всяко топче сплескайте между дланите си, така че да се оформи кръгла питка и подредете в тавата. Пекат се на средна фурна на 190 градуса до златисто.
В оригиналната руска рецепта изваренките се пържат, но печени са по-здравословни. Могат да се приготвят за закуска, да се поднесат като предястие или със зелена салата. 

Tagged: , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар