сряда, 12 юни 2013 г.

Шоколадов пудинг в микровълнова фурна
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

50гр. краве масло
50гр. шоколад
50гр. смлени орехи (бадеми)
50гр.
захар
20гр. галета
10гр. брашно
3 бр. яйца
150 мл. сметана
мазнина и галета за формата 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Шоколадът се начупва и се слага в купичка. Държи се в микровълновата печка 1.5 мин. при 600W, без да се похлупва. Прибавят се маслото, захарта, жълтъците и всичко се разбърква на пяна с миксер. Добавят се галетата, ядките, брашното и накрая - внимателно разбитите на сняг белтъци. Сместта се изсипва в намазана и поръсена с галета форма, похлупва се и се държи 10 мин. на 600W. Готовият пудинг се охлажда и гарнира със сметана.
 

Tagged: , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар