вторник, 11 юни 2013 г.

Спаначена супа с варено яйце
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

картофи
спанак
лук
яйца
краве сирене
зеленчуков бульон
сметана за готвене
сол, черен пипер, индийско орехче
(количествата на продуктите са според броя на порциите)

 
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарежете лука и картофите на дребни кубчета и леко ги запържете в тенджерка. Добавете бульона и спанака и оставете да поври, докато картофите омекнат напълно. Междувременно сварете по 1 яйце за порция. Когато картофите са готови, пюрирайте супата. Овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче, добавете готварска сметана на вкус и поднесете супата с натрошено краве сирене и нарязано твърдо сварено яйце. 

Tagged: , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар