понеделник, 17 юни 2013 г.

Хрупкави зеленчуци с кашу и сусам
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 с.л. сусам
3 с.л. соев сос
1 1/2 с.л. нишесте
1 1/2 с.л. зехтин
2-3 големи скилидки чесън, нарязани на ситно
1/4 ч.ч.
кашу
сол и бял пипер на вкус
около 500 гр.
зеленчуци:
-
броколи, накъсани на малки розички
-
карфиол, накъсан на малки розички
-
моркови, нарязани на пръчици
-
зелен боб
- пиперка (червена, зелена), нарязана на ивички 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Предварително запечене сусама в сух тиган на среден огън за около минута, извадете и оставете настрана.
Смесете соевия сос и нишестето в малка купа. Рабърквайте добре, докато нишестето се разтвори напълно. Загрейте уока (или дълбок тиган), добавете зехтина и оставете силно да се загрее. Сложете чесъна и като бъркате пържете 20-на секунди. Добавете зеленчуците и разбърквате, докато леко поомекнат, но все още са хрупкави. Подправете на вкус със сол и бял пипер; добавете сместа с нишестето и гответе като разбърквате около 1 - 1 1/2 мин. Прибавете кашуто и поднесете зеленчуците, поръсени със сусам. 

Tagged: , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар