четвъртък, 20 юни 2013 г.

Малинов десерт
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

6 бишкоти
3 с.л. ликьор
1.5 ч.ч. малини
1 с.л. пудра захар
0.5 ч.ч. маскарпоне
0.5 ч.ч. течна сметана
1 ч.л. ванилов екстракт

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Разполовете бишкотите. Поставете по 3 бишкоти във всяка чаша. Полейте бишкотите с плодовия ликьор.
2. В купа сложете малините /може и замразени/ и поръсете захарта върху тях. Намачкайте ги леко с помощта на вилица. Разпределете ги върху бишкотите.
3. В купа сложете маскарпонето, добавете течната сметана, пудрата захар и ванилията и разбъркайте. Сложете по 1 пълна с.л. от сместа върху малините.
 4. Охладете десертите и ги поднесете.
 

Tagged: , , , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар