петък, 28 юни 2013 г.

Лазаня с тиквички
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

сол на вкус
черен пипер на вкус
250 гр. сирене
100 гр. кашкавал
2 скилидки чесън
700 гр. тиквички
1 глава лук
1 с.л. зехтин
250 гр. кори за лазаня

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Приготвяме корите според указанията на опаковката. След това ги поръсваме с малко мазнина, за да не залепват.
Накълцваме лука и го задушаваме в голям тиган с олио или зехтин. Добавяме ситно нарязаните моркови. Настъргваме тиквичките и чесъна, и след три минути ги прибавяме към лука в тигана. След като тиквичките омекнат добавяме 2/3 от сиренето и кашкавала, разбъркваме и овкусяваме със сол и черен пипер (по желание може да сложим чубрица и други подправки - на вкус). Загряваме доматения сос.
В голяма тава започваме да редим лазанята. Започваме от тиквичките, сиренето, доматен сос и лист лазаня. Най-отгоре настъргваме кашкавала и по желание слагаме резенчета домати. Печем около 20 минути, на 180 градуса.

Tagged: , , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар