петък, 21 юни 2013 г.

Вишнев сладкиш
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 яйца
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко + 1 бакпулвер
1 ванилия
3 равни ч.ч. брашно
1 кг вишни - без костилките

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Намазвате тавичката с олио и поръсвате с малко брашно. Яйцата разбивате със захарта, добавяте киселото мляко с разтворения в него бакпулвер, ванилията и брашното и разбивате всичко на гладка смес. Изсипвате полученото тесто в приготвената тавичка и разнасяте отгоре раномерно почистените вишни (отцедени от излишната течност). Печете в предварително нагорещена фурна до готовност. Готовият сладкиш поръсвате с пудра захар. 

Tagged: , , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар