понеделник, 24 юни 2013 г.

Пангасиус на тиган с тиквички

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 филета пангасиус
1 тиквичка
1 голям морков
1/2 връзка копър
Лимон
Черен пипер
Морска сол
Зехтин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Овкусяваме две филета пангасиус (или друга бяла риба) с малко морска сол, прясно смлян черен пипер и сокът на половин лимон. Нагъваме филетата вълнообразно и ги забождаме с дървен шиш, за да запазят формата си. Запържваме ги до златисто в малко зехтин. След като са готови ги отделяме за малко настрана и изваждаме шишовете от тях.
В същия тиган запържваме само за 2-3 минути, предварително посолени и нарязани на ленти морков и тиквичка. Целта е да останат леко хрупкави. Може да прибавите моркова минутка преди тиквичката, тъй като изисква малко повече време, за да стане готов. След като зеленчуците са готови, ги овкусяваме с прясно нарязан копър. Сервираме ястието топло.

Tagged: , , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар