четвъртък, 13 юни 2013 г.

Гъста грахова супа с месо
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

200 г чаша зелен олющен грах
500 г пушена шунка (наденица)
500 г
свинско
4 глави лук
1 нарязан стрък целина
4 средно големи картофа
1 връзка целина
1 лъжичка сол
2 литра вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Залейте граха с вода и накиснете за 8-10 часа под капак. Отцедете и заедно със свинското поставете в тенджера с посолена вода. Гответе на слаб огън за около 3 часа. Добавете лука, стеблото и горната част на целината, бъркайте от време на време и варете още половин час.
Накрая добавете шунката (наденицата) и варете още 10 минути. Извадете шунката и я нарежете на филийки.
Вече нарязана, я върнете обратно в супата. Супата се сервира в дълбока чиния, най-добре с тъмно печиво и традиционното за Холандия сирене. Месото от супата се яде с хляб и се полива с горчица.

Tagged: , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар