петък, 14 юни 2013 г.

Азиатска гъбена салата
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

60 мл. соев сос
50 мл. оризов оцет
30 мл. фъстъчено олио
10 мл. сусамово олио
10 мл. нарязан джинджифил
10 мл. нарязан чесън
1 люта чушка, почистена от семето и нарязана
500 гр. гъби печурки, почистени от дръжките
1 патладжан, нарязан на резени с дебелина 5 мм
зехтин за готвене
1 опаковка салатени листа (бейби салата)
½ краставица, обелена и нарязана на полумесеци
1 червена чушка, почистена и нарязана

 
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Смесете соевия сос, оризовия оцет, фъстъченото олио, сусамовото олио, джинджифила, чесъна и лютата чушка и ги объркайте добре. Излейте сместа върху гъбите и ги оставете настрана. Намажете резените патладжан с малко зехтин и ги запечете до готовност на оребрен тиган или скара. Прибавете ги към маринатата с гъбите. Оставете зеленчуците да се мариноват за няколко часа. Поставете салатените листа в купа. Прибавете гъбите, патладжаните, краставицата и червената чушка. Поръсете с малко от маринатата и сервирайте.

Tagged: , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар