понеделник, 24 юни 2013 г.

Свежа салата с маринована моцарела

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 зелена салата
1 връзка зелен лук
2-3 червени чушки
100 грама сладка царевица
100 грама черни маслини

За маринованата моцарела:
250 грама бейби моцарела
50 грама зехтин
50 грама балсамов оцет
1 супена лъжица мед
1 връзка пресен магданоз
черен пипер
сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме на ситно една връзка магданоз. Към него прибавяме 50 грама зехтин, 50 грама балсамов оцет, една супена лъжица мед, малко прясно смлян черен пипер и сол. Разбъркваме сместа добре и прибавяме в нея топчетата моцарела. Оставяме да се маринова поне за 1-2 часа в хладилник, за да се овкуси.
След като моцарелата вече се е мариновала добре, нарязваме една зелена салата, няколко стръка зелен лук и 2-3 червени чушки. Към тях прибавяме 100 грама сладка царевица и 100 грама изчистени маслини. Накрая добавяме и моцарелата. За дресинг на салата използваме маринатата от моцарелата.
 

Tagged: , , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар