четвъртък, 13 юни 2013 г.

Телешко Шатобриан
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

За 2 порции:
530 гр телешко месо
40 гр растително масло
20 гр краве масло
12 гр сол
черен пипер на вкус
20 мл
вино
3 гр брашно
Гарнитура:
60 гр задушени
моркови
60 гр ориз
60 гр картофи
6 бр. тарталетки
(зеленчуците за гарнитурата може да варират според вкуса и сезона)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Почистеното от жили и ципи филе се оформя, посолява се и се изпържва в гореща мазнина от всички страни. Пърженето продължава, докато месото добие готов вид /в средата да е алангле/. Изважда се месото, в същата мазнина се прибавя маслото, брашното, запържва се и се погасява с вино.
Гарнитурата, разделена на две, се подрежда около месото симетрично, а със соса се залива ястието.

Tagged: , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар