петък, 14 юни 2013 г.

Цитрусови пилешки късчета
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 бр пилешки гърди (около 500 гр)
2
белтъка
3 супени лъжици царевично нишесте
няколко щипки сол
1 портокал
1 мандарина
3 супени лъжици лимонов сок
1 супена лъжица соев сос
3-4 супени лъжици зехтин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарежете пилешкото филе на около 2 см. кубчета. Измийте добре портокала и мандарината и с белачка за зеленчуци изрежете няколко ивици кора (без бялата част). Изстискайте сока от мандарината и портокала (получи се около 180 мл). Смесете го с лимоновия сок (пресен или консервиран) и с тъмен соев сос и оставете настрана.
Разбийте белтъците с нишестето и прибавете пилешките късчета, предварително поръсени със сол. Загрейте зехтина в голям тиган и изпържете пилешките късчета на части до светло златисто. Слагайте ги в тигана едно по едно, за да са разделени и да не залепват. Готовите късчета извадете от тигана и поставете в чиния покрита с домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
След края на пърженето оставете в тигана съвсем малко мазнина и добавете ивиците кора. Пържете като разбърквате, докато корите започнат да променят цвета си (леко да потъмняват). След това добавете сместа от соковете и соевия сос и изчакайте да заври. Върнете пилешкото в тигана и гответе като внимателно разбърквате, докато сосът се сгъсти и късчетата се глазират от всички страни.

Tagged: , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар