вторник, 18 юни 2013 г.

Гриловано телешко с лимон и розмарин
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

5 с.л. зехтин
4 с.л. пресен розмарин
4 големи скилидки чесън, нарязани
2
лимона
1 ч.л. едра морска сол
1 с.л. прясно смлян черен пипер
4 телешки пържоли с костта, дебели около 2,5 см. (приблизително 220 грама на порция) 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Обелете кората на 2 лимона и прехвърлете в кухненския робот заедно със зехтина, розмарина, чесъна, солта и черния пипер. Пюрирайте за кратко, докато се получи гъста и гладка смес. Прехвърлете в голяма тава, заедно с телешките пържоли. С ръце натрийте маринатата добре в месото, оставете го на стайна температура за 1 час или оставете в хладилник за 4 часа, като обръщате месото от време на време. Междувременно нарежете лимоните на дебели резени и сложете при маринатата, като ги объркате в нея, за да се покрият.
Загрейте барбекюто на умерена температура. Извадете телешкото и лимоните от маринатата, подправете с още сол и черен пипер и изпечете на барбекюто за около 4-5 минути на страна, ако искате да са по-сочни. Прехвърлете в плато и украсете с грилованите лимони и още клонки розмарин.

Tagged: , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар