петък, 14 юни 2013 г.

Крем супа с тиква и праз
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1,25 кг. тиква, обелена и нарязана на кубчета
1 стрък
праз, нарязан на колелца
25 гр.
масло
30 мл. течна сметана за готвене
600 мл. вода
сол
черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разтопете маслото в тенджерка и леко запържете праза, като той не трябва да става кафяв. Прибавете тиквата,водата, солта и пипера. Затворете тенджерата с капака, оставете ястието да заври и намалете котлона, така че зеленчуците да поврат на бавен огън до готовност - докато омекнат. С помощта на блендер или пасатор пюрирайте супата и прибавете сметаната. Сервирайте супата топла с препечени кротони.

Tagged: , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар