сряда, 19 юни 2013 г.

Пуешко пилаф
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

200 г сварено месо (пуешко, пилешко)
150 г ориз
300 мл гореща вода
1 глава кромид лук
1-2 моркова
сол
смлян черен пипер
100 гр. грах от консерва

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В тенджера с дебело дъно се сипват 300 мл гореща вода и оризът. Посолява се и след завирането се разбърква. Огънят се намалява и оризът се вари 10- 15 минути без капак и без да се разбърква. В това време в тиган се задушава ситно нарязаният лук и настърганите на едро ренде моркови (5-8 минути). След като оризът попие водата, се прибавя нарязаното на кубчета месо и задушените лук и моркови. Ястието се разбърква и се задушава под капак 10-12 минути. Добавя се грахът, посолява се и се поправя със смлян черен пипер.

Tagged: , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар