неделя, 16 юни 2013 г.

Лесни кашкавалени пръчици
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

брашно 200 г (1 чаена чаша)кашкавал 200 г
прясно краве
масло 125 г (1 пакетче)кисело мляко 7 супени лъжицияйца 2 брсол на вкусмак и сусам

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Към брашното се прибавят настърганият кашкавал, яйцата (без 1 жълтък), млякото, маслото и сол на вкус. Омесва се твърдо тесто, което се оставя да почива 2 часа, а след това се разточва на лист с дебелина 0.5 см. От него се изрязват лентички, които се увиват като спирала, намазват се с разбития жълтък, наръсват се обилно със семената и се пекат в умерена фурна до порозовяване.

Tagged: , , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар