петък, 21 юни 2013 г.

Пълнени домати с гъби
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4-6 домата
олио
галета (счукан сухар)
сол и черен пипер
2—3 глави лук
1 чаша ситно нарязани гъби

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разрежете доматите напречно на две половинки и ги издълбайте. Издълбаните половинки наредете в тавичка, намазана с олио и поръсена с галета (счукан сухар), и ги посолете. Запържете ситно нарязания лук с малко мазнина. Прибавете ситно нарязаната вътрешност на доматите и запържете и нея. Гъбите сварете в подсолена вода. Отцедете и прибавете към запръжката. По желание може да добавите черен пипер. С получената смес напълнете доматите, поръсете със счукан сухар и запечете в загрята фурна за около 30 минути. Поднасят се изстинали.

Tagged: , , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар