вторник, 11 юни 2013 г.

Чеснови агнешки крачета на фурна
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 агнешки крачета (около 1,5 кг)сол
4 с.л. олио
1 голяма глава чесън
1/8 л сухо червено вино
подправки (изсушени - на вкус) 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Крачетата се измиват и подсушават, след което се посоляват. Запържват се в горещо олио за кратко време и се подреждат в подходящ дълбок съд с капак. В съда се налива малко вода и се добавя червеното вино. Поставя се в незагрята фурна и се пече около 2 1/2 часа при температура 170 градуса. След 1 ч и 30 мин. крачетата се обръщат и тогава се прибавят стритите подправки. След изпичане сосът се прецежда, а крачетата се поставят отделно - на топло. Гарнират се с печени (задушени) картофи и зелен фасул.

Tagged: ,

0 коментара:

Публикуване на коментар