четвъртък, 1 август 2013 г.

Щрудел с дюли и сушени череши

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1/3 ч. ч. сушени череши
1/4 ч. ч. бренди (най-добре кирш)
5 с. л. масло
2 дюли
1/4 ч. ч. кафява захар
1/3 ч. ч. натрошени орехови ядки
2 с. л. лимонов сок
5 кори за баница
1 с. л. Захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Загрейте фурната до 200 градуса. Залейте черешите с брендито и ги оставете да се натопят. Загрейте в тиган две супени лъжици масло на умерена температура. Прибавете дюлите, обелени и нарязани на кубчета , и ги задушете за десет минути, като разбърквате от време на време. Прибавете кафявата захар и бъркайте, докато започне да се  карамелизира или още тричетири минути. Смесете с орехоите ядки, лимоновия сок и черешите заедно с брендито.

Tagged: , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар