понеделник, 19 август 2013 г.

Риба с броколи и масло с копър
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

800 г картофи
2 пъстърви
2 лимона
0.5 връзка мащерка
0.5 връзка розмарин
1 глава броколи
сол и черен пипер
зехтин
За маслото:
75 г меко масло
1/2 връзка копър
1 скилидка чесън
сол и черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Обелете и нарежете картофите на четвъртинки. Варете ги 15 минути в тенджера с подсолена вода. Измийте почистената пъстърва и я подсушете. Нарежете лимоните на кръгчета и поставете по 3-4 кръгчета във всяка риба. разпределете в рибите и розмарина, и мащерката. Поставете пъстървите в дълбока тавичка и ги поръсете със сол и черен пипер. Добавете прецедените картофи и овкусете и тях със сол и пипер. Полейте с малко зехтин и печете на 200 градуса 15 минути.
Накъсайте броколито на розички и ги пуснете в тенджера с вряща подсолена вода за 4-5 минути. Прецедете броколито. За овкусеното масло използвайте меко масло, на стайна температура. Нарежете на ситно копъра и чесъна и ги добавете при маслото. Разбъркайте хубаво. Овкусете със сол и черен пипер и отново разбъркайте.
Сервирайте печена пъстърва с картофи и броколи, върху които сте сложили по бучица от овкусеното масло.

Tagged: , , , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар