петък, 9 август 2013 г.

Арменска супа
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

кисело мляко - 400 г
яйца - 4 бр.
брашно - 2 с.л.
вода - подсолена 1 л.
кускус - 1 ч. ч.
масло - 15 г
джоджен
сирене - за гарниране или кашкавал

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Поставете водата да заври и пуснете кус - кус да се вари. През това време разбийте яйцата, прибавете брашното. Разбъркайте на хомогенна смес. Разбийте млякото и го добавете към сместа. Щом се свари кус-кусът, прибавете сместа при непрекъснато бъркане. Така ври 5 минути на тих огън без да се захлупва. 
Стопете бучка масло и пуснете в него щипка стрит джоджен. Сипете в супата, разбъркайте и свалете от огъня. Може да поднесете арменската супа с малко настъргано сирене или кашкавал. 

Tagged: , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар