понеделник, 12 август 2013 г.

Блини с мая
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

8 г суха мая
3 с.л. захар
1/2 литър топло прясно мляко
2 яйца
щипка сол
брашно - за гъста каша (при мен около 300 г)


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Маята се смесва със захарта, млякото и яйцата и сместа се разбива с тел. Постепенно се добавя брашното, като целта е да се получи гъста каша - тесто малко по-гъсто от кексовото. Купата с тестото се покрива с кърпа и се оставя да втаса, докато на повърхността се образуват много мехурчета. Тиганът се нагорещява, като в него се слага много малко мазнина. Аз слагах по малко олио, смесено с малко парченце масло. Блините се пържат от двете страни до зачервяване.

Сервират се със заквасена сметана и сладко - от горски плодове или боровинки, или пък с мед. Ако искате да ги сервирате солени, намалете захарта на 1 супена лъжица и направете сос от заквасена сметана и копър и прибавете пушена сьомга.

Tagged: , , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар