петък, 23 август 2013 г.

Салата Фитнес
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

салата Айцберг - 1 бр.
чери домати - 15 бр.
моркови - 1 бр.
яйца - 2 бр. сварени твърдо
репички - 4 бр.
зеле - 100 г червено
пилешко месо - по около 100 г на порция (общо 200 - 250 г филе)
хималайска сол
черен пипер - прясно смлян
лимони - сокът от 1 лимон
зехтин - количество по желание

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Начукайте тънко пилешкото месо, като го посолите със сол, черен пипер и сока от 1/2 лимон. Оставете да престои за 10 минути и го изпечете в тиган със съвсем малко мазнина или грил.

През това време почистете всички зеленчуци. Накъсайте салатата Айсберг в голяма купа, добавете разполовените чери домати, накълцаното зеле, настъргания моркови, кръгчета репички и объркайте с подправки.
Разпределете в 2 големи чинии. Сложете четвъртинки сварения яйца, разпределете готовото пилешко филе - накъсано при нужда и полейте салатите с още малко лимонов сок и зехтин на вкус.
По желание може да приготвите сос с по лъжица кетчуп и майонеза, които се объркват със зехтина и лимоновия сок.

Tagged: , , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар