вторник, 6 август 2013 г.

Мусака с кускус
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 стръка магданоз
1 с.л. брашно
1 с.л. олио
1 глава лук
100 г кускус  сварен
350 г кайма телешка

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Задушаваме каймата в олиото и малко вода заедно със ситно нарязания лук. Посоляваме и поръсваме с магданоза. След това поливаме свареният кускус с половината от маслото. 
В намазана с масло тавичка изсипваме половината кускус и върху него разстиламе каймата, и отгоре разпределяме останалият кускус. Заливаме плътно мусаката с добре разбитите яйца, брашно и мляко. Отгоре поръсваме с останалото масло. Печем в силна фурна.

Tagged: , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар