понеделник, 19 август 2013 г.

Арабски банички с плънка
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

За баничките:
3 листа кори за баница
1/4 връзка магданоз
1/4 връзка мента
2 скилидки чесън
60 г печено кашу
1 ч.л. смлян джинджифил
250 г козе сирене
3 яйца
черен пипер

За доматената салса:
400 г домати
1/4 връзка магданоз
2 глави лук
4 с.л. винен оцет
4 с.л. джинджифилов сироп
300 г рукола

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В купа намачкайте козето сирене. Добавете едното яйце и разбъркайте. Нарежете на едро кашут, а чесънът, менатта и магданоза - на ситно. добавете ги към сиренето и овкусете с черен пипер и смлян джинджифил. Разбъркайте хубаво. 
В друга купа разбийте яйцата и добавете щипка сол. Поставете трите листа кори за баница един върху друг. Разрежете на две, по дължина. Поставете един върху друг шестте правоъгълника. Намажете краищата на всеки правоъгълник кора с разбитите яйца. В единия край поставете 1 с.л. от пълнежа с козе сирене. Завийте баниката или като рулце, или като триъгълниче. Подредете баничките в тава, постлана с хартия за печене. Намажете ги отгоре с яйце и ги печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 10 минути.
За доматената салса нарежете много на ситно лука. Обелете и нарежете доматите на кубчета или ги настържете. Смесете в купа доматите, лука, оцета и джинджифиловия сироп. Добавете нарязан на ситно магданоз и разбъркайте. Сервирайте топлите банички с прясна рукола, доматена салса.

Tagged: , , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар